Populaire attracties hebben te weinig laadpalen

door admin

Bezoekers die met een elektrische auto komen, lopen bij veel attracties het risico dat zij niet bij een laadpunt kunnen parkeren. Van de populairste attracties heeft 48% onvoldoende laadpunten, zelfs voor het lagere bezoekersaantal door corona. Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar laadpunten bij de 25 populairste dagattracties in Nederland die beschikken over een eigen parkeerterrein.

Kwart attracties heeft geen laadpunt voor elektrische auto

Het merendeel van de attracties heeft laadpunten voor een elektrische auto. Toch hebben zeven van de 25 onderzochte parkeerterreinen bij dagattracties (oftewel 28%) geen mogelijkheden voor het opladen van een elektrische auto.

Toename op acht parkeerterreinen

Bij acht parkeerterreinen is het aantal laadpunten toegenomen ten opzichte van het vorige onderzoek in 2019. Bij vier attracties waren in 2019 nog geen laadpalen te vinden, maar in 2021 wel: Dierenpark Amersfoort, GaiaZOO, Het Spoorwegmuseum en Artis. De Efteling is een uitschieter in de toename van laadpunten, want het Brabantse attractiepark liet dit jaar 60 extra laadpalen installeren.

Hoewel het aantal parkeerplaatsen voor elektrische auto’s er toenam, voldoet de hoeveelheid elektrische parkeermogelijkheden van Safaripark Beekse Bergen, Artis en het Nederlands Openluchtmuseum nog altijd niet aan de te verwachten vraag van de gebruikelijke bezoekersaantallen van voor de coronatijd.

Kijk hier voor een overzicht van het aantal laadpalen per attractie.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren