Profiteer van elektrisch rijden met de Renault Captur

door admin

Elektrisch rijden is steeds meer de norm. Er zijn daarom ook steeds meer autofabrikanten die deze optie aanbieden in het assortiment. Zo is de Renault Captur ook in een elektrische variant aan te schaffen, waardoor je gelijk weer gebruik kunt maken van deze zuinige auto. Elektrisch rijden brengt echter ook een aantal zaken met zich mee om rekening mee te houden, omdat je iedere dag weer direct weg kunt rijden. Een eigen oplaadpunt kan daarom wel een vereiste zijn. Maar waar moet je rekening mee houden tijdens het plaatsen van een oplaadpunt? 

De juiste laadpaal voor jouw Renault Captur 

Het plaatsen van een oplaadpunt voor jouw Renault Captur begint bij het bepalen welke laadpaal je nodig hebt. Er zijn namelijk een groot aantal varianten te vinden, waarbij de eerste keuze ligt bij een vrijstaand model of een model voor aan de muur. Het is hierbij afhankelijk van de beschikbare ruimte waar je het beste mee uit bent. Kijk ook welk vermogen ervoor nodig is. Snelladen is namelijk niet met ieder oplaadpunt mogelijk en in sommige gevallen ook helemaal niet nodig. Door de laadpaal aan te passen aan de situatie, ga je er veel profijt van hebben en staat jouw auto altijd voor je klaar. 

De werkzaamheden in en rondom de woning 

Er zijn echter ook verschillende werkzaamheden die je uit dient te voeren voordat je de laadpaal beschikbaar hebt voor jouw Renault Captur. Als je voor een vrijstaand oplaadpunt hebt gekozen, dient de juiste plaats uitgegraven te worden en moet je de kabels ook via de grond wegwerken. Als je voor een box aan de muur hebt gekozen, zal het voornamelijk om de bevestiging gaan. Daarbij kun je de kabels op de gewenste manier wegwerken, zodat weersomstandigheden hier geen invloed op hebben. Tevens dient de meterkast in orde gemaakt te worden. Deze moet de nieuwe belasting namelijk wel aankunnen. 

Alles goed met elkaar koppelen 

Het enige waar jij dan nog op hoeft te letten is het koppelen van jouw laadpaal aan jouw elektriciteitsnet, zodat alles direct berekend kan worden. Doordat je de laadpaal moet starten door middel van een laadpas of ander instrument, zullen anderen hier geen gebruik van kunnen maken. Jouw Renault Captur is daarbij wel altijd voorzien van een oplaadpunt, zodat je niet meer hoeft te zoeken naar een openbaar laadpunt. Jij kunt iedere dag zorgen voor een volle accu bij jouw auto en alle ritten maken die nodig zijn voor het werk of privé. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren