Zijn er nieuwe maatregelen in 2022 ingevoerd om voertuigen veiliger te maken?

door admin

Veiligheid is een zeer belangrijk onderwerp in het verkeer. Jaarlijks zijn er talloze ongelukken die honderden slachtoffers maken. In 2021 vielen er in Nederland 582 doden bij ongevallen in het verkeer. Dit is weliswaar een vermindering van het jaar ervoor, maar het is nog steeds enorm hoog. Veiligheid is daardoor een steeds belangrijker onderwerp in het verkeer. Daarnaast worden voertuigen ook steeds beter beveiligd. Er zijn steeds meer innovaties op het gebied van beveiliging. Zo kan een expertise in plaatsen klasse 2 alarm een voertuig perfect beveiligen. In dit blogbericht vertellen we je graag meer over de veiligheid van voertuigen.

Veiligheid van voertuigen anno 2022

Innovaties op het gebied van veiligheid hebben de laatste jaren veel gewonnen. Veel van deze veranderingen kennen we al. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer sensoren op of rondom de auto. Dit zorgt ervoor dat het veel makkelijker wordt om te parkeren en wordt de kans op een ongeluk steeds kleiner. Ook worden auto’s steeds sneller gewaarschuwd voor gevaar, in bijvoorbeeld de dode hoeken. Dankzij communicatie tussen de verschillende voertuigen kunnen zij elkaar waarschuwen voor gevaar. Autofabrikanten richten zich dan ook op het verbeteren van de software van de auto, maar tegelijkertijd ook op de stevigheid van de auto. 

Beveiliging van voertuigen

Als je een nieuwe auto koopt, wil je dat deze zo goed mogelijk beveiligd wordt. Er zijn veel verschillende alarmsystemen die je kunt gebruiken om je voertuig te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld een alarm klasse 1 bestellen. Deze bestaat uit een klasse 1 startonderbreker. Deze zorgt ervoor dat de inbreker van de auto niet de auto kan starten. Je hebt voor het starten van het voertuig namelijk de juiste sleutel nodig met de goede code. Als je deze niet hebt, kan de auto ook niet starten. Hierdoor is de auto perfect beveiligd tegen dieven. Als je een beveiliging wilt gaan plaatsen, kijk dan altijd naar een klasse 1 of 2 beveiliging. Dit zorgt ervoor dat je auto of ander voertuig op een juiste manier beveiligd kan worden.

Altijd een helm dragen op de scooter

Een van de grotere veranderingen op het gebied van veiligheid, is die van de scooter. Vanaf 2023 mag je namelijk niet meer zonder helm op de scooter stappen. Eerst was het enkel zo dat je op de scooter met een blauw kenteken geen helm hoefde te dragen. Als je een geel kenteken had, moest dat wel. Deze regel komt nu te vervallen, waardoor je op iedere scooter verplicht een helm moet dragen. Dit maakt het verkeer in Nederland direct een stuk veiliger en beschermt scooterrijders tegen ernstig letsel bij een ongeluk.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren