Arcimoto vergroot fabriek met 500% en wil de productie verhogen

door admin

Arcimoto denkt net iets anders over elektrische voertuigen dan bij bijvoorbeeld Audi , BMW, Daimler, VW maar ook Tesla. Omdat hun Stromer wordt geleverd met drie in plaats van vier wielen, iets compacter zijn en toch al een brede fan / kopersbasis hebben gevonden. Om aan de resulterende vraag te voldoen, zal Arcimoto zijn productie verhogen. Solide. Met een oppervlakte van 17.000 m² is het vijf keer zo groot als je het vergelijkt met de huidige fabriek van het bedrijf.

Dit zou de start-up in staat moeten stellen om de productiecapaciteit in de komende twee jaar te verhogen tot 50.000 voertuigen per jaar. Een hoog doel, zeker als je bedenkt dat de totale productie tot dusver in de drie cijfers ligt. “In 2020 hebben we ons een agressief doel gesteld om binnen twee jaar massaproductie te bereiken”, aldus Arcimoto-oprichter en CEO Mark Frohnmayer. “Wij zijn van mening dat de overname van deze bestaande productiefaciliteit een cruciale stap is op weg naar ons doel.”

Als fabrikant van betaalbare, praktische en leuke volledig elektrische voertuigen voor pendelaars en wagenparken wil Arcimoto profiteren van de schaalvergroting en de daaruit voortvloeiende kostenbesparingen. “Door een bestaande faciliteit te kopen, verkleint u het risico van schaalvergroting”, zegt Chief Strategy Officer Jesse Fittipaldi. “In plaats van tijd te besteden aan het ontwerpen en bouwen van een nieuwe fabriek, kunnen we meteen beginnen met het ombouwen van de fabriek en het inrichten van de productielijnen. We zijn heel blij dat deze locatie op een geschikt moment in ons planningsproces beschikbaar is gekomen. “

Op dit moment is de Arcimoto FUV vooral bekend in de media. Het is een driewielig voertuig dat een topsnelheid van 121 km / u haalt en een geschat bereik heeft van 165 km in de stad. FUV’s van Amerikaanse makelij beginnen momenteel bij ongeveer $ 18.000, hoewel Arcimoto ernaar streeft die prijs te verlagen tot slechts $ 12.000 zodra de productie is opgevoerd tot voldoende volume. Arcimoto wordt niet alleen verkocht als privé-woon-werkverkeer, maar heeft ook commerciële versies van de FUV geproduceerd die dienen als nood- en eerstehulpvoertuigen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren