Je elektrische auto grondig laten reinigen

door admin

EV rijdt schoon en CO2 neutraal 

Je hebt al een tijdje de voordelen van een elektrische auto ondervonden en dat is fijn. Het betekent dat je een bijdrage levert aan het in stand houden van een beter milieu en het verkleinen van je CO2-footprint. Waar je vroeger nog reed op fossiele brandstoffen en daar bij het intrappen van het gas elke keer aan herinnerd werd, zo zoef je nu geruisloos door het verkeer. Omdat een elektrische auto motorisch veel minder bewegende onderdelen heeft, valt het algemene onderhoud aan je wagen mee. Maar dat is het technische aspect. Aan de buitenkant en de binnenkant verschilt een elektrische wagen niet zo veel van die van z’n gas uitbrakende soortgenoten. 


Ook de EV binnen schoon houden Hoe geavanceerd een computer ook is en hoe voortvarend we ook zullen worden op technologisch vlak, stof en vuil zullen altijd blijven bestaan. Jouw mooie misschien nieuwe elektrische auto staat elke dag letterlijk bloot aan allerlei stof, vuil, vocht en water. Niet te vergeten ook biologisch materiaal zoals schimmels, bacteriën en virussen. Aan de buitenkant is de elektronica hiertegen beschermd. Maar je vindt deze stoffen ook in de auto, waar jij en anderen dagelijks in verblijven. Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom je auto reinigen noodzakelijk is voor jouw eigen gezondheid. En als je het goed wilt doen, laat dan je auto professioneel reinigen.

Professionele reiniging 

Want de reinigingsspecialisten doen hun werk grondig en hebben ervaring met veel verschillende auto’s. Doe je het zelf, dan kost het je enorm veel tijd om je auto weer schoon te krijgen. Tijd die je liever besteedt aan je werk. Daarnaast zijn de reiniging profs bekend met onder andere:

  • Het verwijderen van pollen, stof en andere allergenen. Precies die stoffen die bij jou serieuze ademhalingsklachten kunnen veroorzaken wanneer je hier gevoelig voor bent. Je dag hoestend en niezend beginnen is niet prettig. 
  • Het voorkomen van schimmelgroei. Hoe goed je je auto ook ventileert, vocht dringt je auto altijd binnen, al is het maar via je eigen ademhaling of transpiratie. Schimmel vormt een serieuze bedreiging voor je gezondheid als je dit (ongemerkt) laat voortwoekeren. Regelmatig je auto laten reinigen voorkomt een hoop ellende.
  • Het zo goed mogelijk vrij houden van bacteriën en virussen. Iedereen draagt bacteriën met zich mee die ongemerkt worden opgepikt. In de regel kunnen deze organismen geen kwaad als je regelmatig alle oppervlakken in je auto laat schoonmaken. Zeker de touchscreens in EV’s zijn ware bacterieparadijzen.

Je elektrische auto laten reinigen 

Nog een goede reden om je elektrische auto te laten reinigen door professionals is dat zij ook weten hoe ze tijdens de schoonmaak om moeten gaan met de gevoelige elektronische componenten die in de auto verwerkt zijn. Ondanks dat een elektrische auto bestand is tegen water en ook de oplaadpoort beschermd is, is het toch verstandig de klus uit handen te geven. Voorkomen is beter dan genezen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren