Sono Motors presenteert een nieuw prototype van de Sion

door admin

Zoals aangekondigd presenteerde Sono Motors het nieuwe prototype van zijn minivan op zonne-energie Sion dit jaar op de digitale Amerikaanse technologiebeurs CES. De start-up in München presenteerde ook een fotovoltaïsche aanhangwagen voor vrachtwagens, geproduceerd in samenwerking met het Finse bedrijf Valoe.

Onderdelen die bedoeld zijn voor serieproductie zijn ingebouwd in de tweede prototypegeneratie van de Sion. Volgens Sono Motors zijn de componenten ofwel afkomstig van serieleveranciers, ofwel bijna-seriecomponenten. Dit omvat de elektrische aandrijfeenheid, het chassis en de hoofdbesturingseenheid (MCU). Daarnaast zijn alle rechte en gebogen buitendelen van het voertuig voorzien van zonnepanelen.

Het nieuwe prototype toont ook “de grote vooruitgang” die de ontwikkelaars hebben geboekt in de Sono-app en het infotainment. De onboard-regeleenheden voor serieproductie communiceren nu met de app en het infotainment – bijvoorbeeld voor het live volgen van zonne-energie, keyless access, openen van de laadklep of het controleren van de temperatuur en lichtsfeer in het interieur. “Hoogwaardige oppervlaktematerialen en het dashboard dat in de buurt komt van de serie geven het voertuig een moderne uitstraling en geven een goede indruk van het algemene uiterlijk van het voertuig in de serie”, vervolgt het.

Sono Motors bevestigde dat het de voor de Sion ontwikkelde zonnetechnologie ook op andere gebieden wilde gebruiken. De fotovoltaïsche aanhangwagen voor vrachtwagens die in het nieuwe jaar wordt gepresenteerd, vertegenwoordigt het volgende niveau van technologie, waarvoor er verschillende mobiele toepassingen zijn.

“We hebben een manier gevonden om duurzame, gratis energie te leveren via verschillende vervoerswijzen door het traditionele verfproces te vervangen door geïntegreerde zonnetechnologie. Omdat Sono-zonnetechnologie goedkoper, lichter en veel efficiënter is dan conventionele glazen zonnecellen, ben ik erg enthousiast over de mogelijke toepassingen van de ongelooflijke flexibiliteit, ”aldus Jona Christians, medeoprichter en CEO van Sono Motors. “We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van deze technologie en kijken uit naar wat we ermee zullen bereiken in de toekomst.”

De Sion zou na verschillende vertragingen in 2022 in serieproductie moeten gaan. Sono Motors belooft een actieradius van 255 kilometer vanaf een prijs van 25.500 euro. Met behulp van de zonnecellen die in het lichaam zijn geïntegreerd, moet energie worden verzameld voor maximaal 34 kilometer per dag . Mobiliteitsdiensten zoals carsharing en ride-pooling worden als verdere hoogtepunten aangeprezen. “Powersharing” maakt van de Sion ook een mobiel laadstation voor elektrische apparaten en andere elektrische voertuigen.

Volgens Sono Motors zijn er meer dan 12.000 bestellingen geplaatst voor de Sion. De contractfabrikant NEVS neemt de productie over in een ex-Saab-fabriek in Trollhättan, Zweden . Volgens eerdere informatie moet er minimaal 200 miljoen euro worden ingezameld voor serieproductie. Volgens rapporten, is Sono Motors gaat publiek op de Amerikaanse beurs.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren