Wat zijn de voordelen van een shortlease contract?

door admin

Als je opzoek bent naar een lease auto, ben je vast weleens de term shortlease tegen gekomen. Het grote voordeel van een lease auto is dat je voor een vast bedrag per maand een mooie auto kunt rijden. Jij hoeft je alleen maar bezig te houden met het tanken of laden van de auto. Reparaties en ander onderhoud wordt geregeld door het lease bedrijf. Wil je weten wat voor voordelen het nog meer heeft wanneer je een auto gaat leasen, lees dan gauw verder. We zetten in dit artikel alles op een rijtje. 

Shortlease biedt flexibiliteit aan bedrijven

Stel je hebt een bedrijf met allemaal werknemers. Sommige werknemers werken op projectbasis en moeten een aantal weken of maanden naar een klus in een andere plaats. Je kunt dan het beste een shortlease contract afsluiten, omdat je daar flexibel gebruik van kunt maken. Een shortlease contract kun je ook voor 2 maanden afsluiten, dus als de klus geklaard is kun je het contract weer stop zetten. Dit is ook een fijne optie wanneer het bedrijf seizoensgebonden is. Je kunt dan in de drukke periodes extra auto’s leasen en daarna weer stop zetten. Dit bespaart je op de lange termijn veel geld. 

Auto leasen voor nieuwe medewerkers

Een shortlease contract is ook een groot voordeel voor nieuwe medewerkers. Je weet namelijk van te voren niet of een nieuw personeelslid bevalt. Je kunt dan een auto leasen gedurende de proefperiode en als de medewerker mag blijven kun je het contract verlengen. Bevalt de nieuwe medewerker niet, kun je daarna ook weer van de lease auto af. Zo zit je niet onnodig met langlopende contracten en auto’s. Dit kan anders een grote kostenpost worden die makkelijk te voorkomen is.

Shortlease voor particulieren

Ook voor particulieren kan een shortlease contract veel voordelen hebben. Een shortlease privé wordt onder andere afgesloten als iemand tijdelijk een auto nodig heeft. Bijvoorbeeld als hij of zij op project basis werkt als zelfstandige. Zo’n lease contract wordt dan niet vanuit een bedrijf geregeld, omdat je als ZZP’er daar zelf voor moet zorgen. Het is dan ideaal als je voor 2 maanden een auto kunt leasen en na het werk project weer kunt stoppen. 

Je weet waar je aan toe bent

Met een lease contract weet je elke maand waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk elke maand een vast bedrag voor het rijden van de auto. In dit tarief zitten alle andere kosten verwerkt, zoals onderhoud, apk, reparaties, verzekering etc. Het enige wat jij hoeft te doen is tanken. De kosten voor de brandstof zijn dan naast je lease contract de enige extra kosten. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren