Je elektrische auto verzekeren, is dat duur?

door admin

De kans dat je bij de aanschaf van een nieuwe auto voor een elektrische auto kiest, is steeds groter. Het aanbod in elektrische auto’s neemt namelijk behoorlijk toe en de auto’s zijn steeds meer in trek. Maar hoe zit het met de verzekering? Heb je voor een elektrische auto een speciale verzekering nodig? Je leest het in dit artikel.

Heb je een speciale verzekering nodig?

Elektrische auto’s worden steeds populairder en dat merken autoverzekeraars ook op. Mede door het toenemende aanbod in elektrische auto’s kun je tegenwoordig ook met je elektrische auto bij veel autoverzekeraars terecht. Wanneer je een elektrische auto rijdt hoef je niet bang te zijn dat je een speciale autoverzekering moet afsluiten. Wel heb je de keuze uit een aantal extra dekkingen die niet van toepassing zijn op een benzineauto. Raakt je accu leeg? Dan zorgt speciale pechhulp ervoor dat je op je eindbestemming komt. 

Een duurdere verzekering

In principe rekenen verzekeringsmaatschappijen in de basis geen verschil in premie voor elektrische auto’s. Wel zijn er een aantal zaken die van invloed zijn op de hoogte van de premie. Zo zijn elektrische auto’s vaak duurder in aanschaf, waardoor de verzekering vaak wat meer kost dan bij een benzineauto. Een ander kenmerk dat van invloed is op de premie is het gewicht van de auto. De zware accu’s die in elektrische auto’s zitten zorgen ervoor dat de auto een hoger gewicht heeft. Dit is ook van invloed op de hoogte van de premie.

Hoe verzeker je een elektrische auto?

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. Met de basisdekking, die in Nederland verplicht is, ben je WA verzekerd. Ga je voor iets meer zekerheid? Dan heb je de keuze uit een WA+ of Allrisk dekking. Vanwege de hoge aanschafwaarde kiezen veel mensen met een elektrische auto voor een Allrisk dekking. Maar voordat je een verzekering afsluit is het raadzaam om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Verzekeringsmaatschappijen kunnen namelijk heel erg verschillen in prijs. Snel en makkelijk je elektrische auto verzekeren? Er zijn tal van websites zoals autoverzekering.nl die je helpen bij het vinden van een geschikte verzekering.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren