Elektrische auto leasen? 4 belangrijke aandachtspunten

door admin

Wil je graag elektrisch rijden, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen om een elektrische auto te kopen? Zet elektrisch rijden dan niet direct uit je hoofd. In plaats van kopen kun je namelijk ook voor private lease kiezen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, raden wij je aan verder te lezen. In deze tekst zetten we namelijk 4 belangrijke aandachtspunten voor een elektrische auto leasen op een rijtje.

1. Actieradius

We beginnen direct met één van de belangrijkste aandachtspunten: de actieradius. Hiermee wordt de afstand aangegeven die een elektrische auto kan rijden zonder dat je hem op hoeft te laden. De actieradius verschilt per model, waardoor dit iets is om in de gaten te houden. Het is immers geen pretje als je om de haverklap moet stoppen om de accu op te laden. Je moet overigens wel weten dat de actieradius die een fabrikant opgeeft een theoretische waarde betreft. Rijd je op een warme zomerdag met de airco aan? Dan kun je minder ver met de auto rijden.

2. Laadtijd

Ben je op zoek naar een private lease elektrische auto? Dan raden wij je ook aan naar de laadtijd te kijken. Hoe korter de laadtijd, des te minder tijd het kost om de accu op te laden. Vandaar dat veel mensen een elektrische auto willen met een korte laadtijd. Hier valt wat voor te zeggen, maar besef je wel dat je hier ook een hogere prijs voor betaalt. De laadtijd wordt overigens niet alleen bepaald door de capaciteit van de accu, maar ook door het vermogen van de laadpaal.

3. Laadmogelijkheden

Naast de laadtijd doe je er ook goed naar de laadmogelijkheden te kijken. Als je een elektrische auto private leaset, moet je de accu immers wel regelmatig opladen. Wanneer je dit niet doet, sta je snel stil langs de kant van de weg. Heb je thuis geen laadpaal? Installeer er dan eentje als je een elektrische auto private lease overweegt. Er zijn weliswaar behoorlijk wat openbare laadpalen in Nederland, maar het aantal elektrische auto’s is de laatste jaren flink toegenomen. Vandaar dat er niet altijd een laadpaal vrij is. Jij hoeft je hier geen zorgen over te maken als je voor een laadpaal aan huis kiest.

4. Prijs

Tot slot is de prijs een belangrijk aandachtspunt. Dit is zelfs vaak het eerste waar mensen naar kijken als ze overwegen een elektrische auto te leasen. Doordat elektrische auto’s vaak een hogere cataloguswaarde hebben dan brandstofauto’s, betaal je er een hoger bedrag per maand voor. Is het bedrag je te gortig? Kijk dan of je een tweedehands elektrische auto kunt leasen. Het maandbedrag valt dan vaak een stuk lager uit. Jij bent immers niet de eerste eigenaar van het voertuig, waardoor de cataloguswaarde lager ligt dan die van een nieuwe elektrische auto.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren